Szaszłyk z piersi indyka oraz pomidor w sosie ziołowym

Czas przygotowania: 00:35
  • indyk, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • curry, mieszanka przyprawowa
  • ryż brązowy
  • ocet jabłkowy
  • erytrytol
  • jogurt grecki
  • bazylia, liście świeże
  • cebula, szczypiorek świeży
  • mięta liść, świeży
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pomidor czerwony, świeży
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczoną, pokrój w grubą kostkę
  2. sól kamienna -
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. curry, mieszanka przyprawowa -
  5. ryż brązowy - ugotuj w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu
  6. ocet jabłkowy -
  7. erytrytol -
  8. jogurt grecki -
  9. bazylia, liście świeże - umyta, poszatkuj
  10. cebula, szczypiorek świeży - umyty, poszatkuj
  11. mięta liść, świeży - umyta, poszatkuj
  12. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  13. sól kamienna -
  14. pomidor czerwony, świeży - umyty
  15. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  16. woda - nalej do szklanki

Zamarynuj mięso w przyprawach i tłuszczu. Wymieszaj składniki sosu. Na patyczki nadziej mięso i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni lub na grillu przez 12 minut. Podawaj z ryżem, warzywami i sosem. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR