Szaszłyk z piersi indyka oraz pomidor w sosie ziołowym
Czas przygotowania: 00:35
- indyk, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- curry, mieszanka przyprawowa
- ryż brązowy
- ocet jabłkowy
- erytrytol
- jogurt grecki
- bazylia, liście świeże
- cebula, szczypiorek świeży
- mięta liść, świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pomidor czerwony, świeży
- sok jabłkowy
- woda
- indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczoną, pokrój w grubą kostkę
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- curry, mieszanka przyprawowa -
- ryż brązowy - ugotuj w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu
- ocet jabłkowy -
- erytrytol -
- jogurt grecki -
- bazylia, liście świeże - umyta, poszatkuj
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, poszatkuj
- mięta liść, świeży - umyta, poszatkuj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pomidor czerwony, świeży - umyty
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Zamarynuj mięso w przyprawach i tłuszczu. Wymieszaj składniki sosu. Na patyczki nadziej mięso i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni lub na grillu przez 12 minut. Podawaj z ryżem, warzywami i sosem. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)