Kanapki z pastą z dorsza i ogórkiem kiszonym
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- dorsz, wędzony
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- ogórek kiszony
- woda do picia
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- dorsz, wędzony - oczyszczony ze skóry i ości
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- ogórek kiszony -
- woda do picia - nalej do szklanki
Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Rybę rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem. Na pieczywo nałóż tłuszcz i pastę. Kanapki podaj z warzywami. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)