Tortilla z pastą jajeczną, szczypiorkiem i ogórkiem małosolnym
- jajo kurze, świeże
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- sól kamienna
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- cebula, szczypiorek świeży
- tortilla pszenna pełnoziarnista
- ogórek małosolny
- sok jabłkowy
- woda
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- sól kamienna -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
- tortilla pszenna pełnoziarnista -
- ogórek małosolny -
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Jajko rozgnieć widelcem, wymieszaj z sosem i szczypiorkiem. Na placek nałóż pastę, zawiń. Tortillę podaj z warzywami, do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)