Tortilla z pastą jajeczną, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym

Czas przygotowania: 00:14
  • jajo kurze, świeże
  • majonez
  • musztarda
  • jogurt grecki
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • cebula, szczypiorek świeży
  • tortilla pszenna pełnoziarnista
  • ogórek kiszony
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
  2. majonez -
  3. musztarda -
  4. jogurt grecki -
  5. sól kamienna -
  6. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  7. cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
  8. tortilla pszenna pełnoziarnista -
  9. ogórek kiszony -
  10. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  11. woda - nalej do szklanki

Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem i szczypiorkiem. Na placek nałóż pastę, zawiń. Tortillę podaj z warzywami, do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR