Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym

Czas przygotowania: 00:30
  • makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • passata, przecier pomidorowy
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • zioła prowansalskie
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • ser parmezan
  • bazylia, liście świeże
  • woda do picia
  1. makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj al dente w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  4. passata, przecier pomidorowy -
  5. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączona z zalewy
  6. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  7. zioła prowansalskie -
  8. erytrytol -
  9. sól kamienna -
  10. ser parmezan - starty na tarce
  11. bazylia, liście świeże - umyte i osuszone
  12. woda do picia - nalej do szklanki

Podsmaż cebulę do miękkości, następnie dodaj ciecierzycę, chwilę przesmaż. Zalej zawartość patelni passatą pomidorową, zagotuj. Dodaj przyprawy i ser. Ugotowany i odcedzony makaron wsyp na patelnię z sosem, wymieszaj i wyłóż na talerz. Posyp ziołami. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR