makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum - ugotuj al dente w osolonej wodzie
oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
passata, przecier pomidorowy -
ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączona z zalewy
pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
zioła prowansalskie -
erytrytol -
sól kamienna -
ser parmezan - starty na tarce
bazylia, liście świeże - umyte i osuszone
woda do picia - nalej do szklanki
Podsmaż cebulę do miękkości, następnie dodaj ciecierzycę, chwilę przesmaż. Zalej zawartość patelni passatą pomidorową, zagotuj. Dodaj przyprawy i ser. Ugotowany i odcedzony makaron wsyp na patelnię z sosem, wymieszaj i wyłóż na talerz. Posyp ziołami. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)
Serwis programdiety.pl używa plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie.
Ustawienia zawansowanej polityki cookies
Nasza strona używa plików cookie i innych technologii śledzenia, aby poprawić jakość przeglądania witryny oraz pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Wykorzystujemy pliki cookie do analizowania ruchu w naszej witrynie i spersonalizowania treści reklam. Informację o tym jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom analitycznym i reklamowym. Możesz zarządzać ustawieniami plików cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość korzystania z naszej strony internetowej.
Podstawowe (wymagane)
Ułatwiające
Statystyczne
Targetujące
Więcej szczegółów o plikach cookie
Podczas odwiedzania naszej strony używane są pliki cookie (ciasteczka) to małe pliki tekstowe, które są tworzone i przechowywane na urządzeniu użytkownika. Nasza strona korzysta z różnych rodzajów plików cookie, w tym do ulepszania obsługi online. W dowolnej chwili użytkownik może wycofać swoją zgodę dotyczącą plików cookie na naszej witrynie. Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź naszą „Politykę prywatności”.