Stroganow z indyka z kaszą gryczaną
- kasza gryczana niepalona, biała
- indyk, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- liść laurowy, suszony
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
- papryka czerwona, świeża
- pieczarki, świeże
- czosnek, ząbek świeży
- papryka suszona, mielona
- ogórek kiszony
- woda
- pomidorowy koncentrat, 30%
- musztarda
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- śmietana, 18% tłuszczu
- pietruszka, natka świeża
- woda do picia
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
- indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w cienkie paski i posól
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
- liść laurowy, suszony -
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
- papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę
- pieczarki, świeże - umyte, pokrój w plasterki
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
- papryka suszona, mielona -
- ogórek kiszony - pokrój w słupki
- woda -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- musztarda -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- śmietana, 18% tłuszczu -
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- woda do picia -
Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, smaż do zeszklenia cebuli. Dodaj ziele angielskie, paprykę świeżą i pieczarki, podduś. Dodaj czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, następnie dorzuć ogórki, podduś. Zalej wodą, dodaj koncentrat i musztardę, zagotuj. Dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć mięso, gotuj aż mięso dojdzie, na koniec dodaj śmietanę, wymieszaj. Gulasz podaj z kaszą, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)