Stroganow z indyka z kaszą gryczaną

Czas przygotowania: 00:50
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • indyk, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • papryka czerwona, świeża
  • pieczarki, świeże
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • ogórek kiszony
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • musztarda
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • pietruszka, natka świeża
  • woda do picia
  1. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
  2. indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w cienkie paski i posól
  3. sól kamienna -
  4. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  5. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  6. liść laurowy, suszony -
  7. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  8. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę
  9. pieczarki, świeże - umyte, pokrój w plasterki
  10. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  11. papryka suszona, mielona -
  12. ogórek kiszony - pokrój w słupki
  13. woda -
  14. pomidorowy koncentrat, 30% -
  15. musztarda -
  16. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  17. sól kamienna -
  18. śmietana, 18% tłuszczu -
  19. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
  20. woda do picia -

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, smaż do zeszklenia cebuli. Dodaj ziele angielskie, paprykę świeżą i pieczarki, podduś. Dodaj czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, następnie dorzuć ogórki, podduś. Zalej wodą, dodaj koncentrat i musztardę, zagotuj. Dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć mięso, gotuj aż mięso dojdzie, na koniec dodaj śmietanę, wymieszaj. Gulasz podaj z kaszą, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR