Stroganow z ciecierzycą i kaszą gryczaną

Czas przygotowania: 00:50
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • papryka czerwona, świeża
  • pieczarki, świeże
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • ogórek kiszony
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • musztarda
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • pietruszka, natka świeża
  • woda do picia
  1. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  4. liść laurowy, suszony -
  5. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  6. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę
  7. pieczarki, świeże - umyte, pokrój w plasterki
  8. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  9. papryka suszona, mielona -
  10. ogórek kiszony - pokrój w słupki
  11. woda -
  12. pomidorowy koncentrat, 30% -
  13. musztarda -
  14. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  15. sól kamienna -
  16. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - nasiona odsączone z płynu
  17. śmietana, 18% tłuszczu -
  18. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
  19. woda do picia -

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, smaż do zeszklenia cebuli. Dodaj ziele angielskie, paprykę świeżą i pieczarki, podduś. Dodaj czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, następnie dorzuć ogórki, podduś. Zalej wodą, dodaj koncentrat i musztardę, zagotuj. Dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć ciecierzycę, na koniec dodaj śmietanę. Gulasz podaj z kaszą, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR