Zupa meksykańska z indykiem

Czas przygotowania: 00:45
  • indyk, mięso z uda bez skóry mielone, świeże
  • sól kamienna
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka chili czerwona, świeża
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • papryka suszona, mielona
  • woda
  • fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny
  • kukurydza, konserwowa
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • oregano, suszone
  • kmin rzymski, suszony, mielony
  • sól kamienna
  • kolendra, liście świeże
  1. indyk, mięso z uda bez skóry mielone, świeże - wymieszaj z solą
  2. sól kamienna -
  3. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz kromki
  4. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  5. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
  6. liść laurowy, suszony -
  7. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  8. papryka chili czerwona, świeża - umyta i bez nasion, drobno pokrój
  9. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  10. papryka suszona, mielona -
  11. woda -
  12. fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączone nasiona
  13. kukurydza, konserwowa - odsączone ziarna
  14. pomidor, konserwowy, krojony -
  15. pomidorowy koncentrat, 30% -
  16. oregano, suszone -
  17. kmin rzymski, suszony, mielony -
  18. sól kamienna -
  19. kolendra, liście świeże - umyte i osuszone, poszatkuj

Mięso wymieszaj z solą i odstaw aby osiągnęło temperaturę pokojową. Opiecz tosty. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z liściem laurowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chili, dosyp paprykę suszoną i ziele, chwilę podsmaż i zalej wodą. Dodaj odsączone nasiona, wlej pomidory, dołóż koncentrat i mięso, zagotuj. Na koniec dosyp pozostałe przyprawy. Podawaj z tostami, posypane natką. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR