Zupa meksykańska z ciecierzycą

Czas przygotowania: 00:30
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • czosnek, ząbek świeży
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • papryka suszona, mielona
  • woda
  • fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny
  • kukurydza, konserwowa
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • oregano, suszone
  • kmin rzymski, suszony, mielony
  • sól kamienna
  • kolendra, liście świeże
  1. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
  4. liść laurowy, suszony -
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  6. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  7. papryka suszona, mielona -
  8. woda -
  9. fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączone nasiona
  10. kukurydza, konserwowa - odsączone nasiona
  11. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączone nasiona
  12. pomidor, konserwowy, krojony -
  13. pomidorowy koncentrat, 30% -
  14. oregano, suszone -
  15. kmin rzymski, suszony, mielony -
  16. sól kamienna -
  17. kolendra, liście świeże - umyte i osuszone, poszatkuj

Opiecz tosty. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z liściem laurowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chili, dosyp paprykę suszoną i ziele, chwilę podsmaż i zalej wodą. Dodaj odsączone nasiona, wlej pomidory, dołóż koncentrat i zagotuj. Na koniec dosyp pozostałe przyprawy. Podawaj z tostami, posypane natką. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR