Chili con garbanzos
Czas przygotowania: 00:40
- ryż brązowy
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- czosnek, ząbek świeży
- papryka chili czerwona, świeża
- pomidor, konserwowy, krojony
- fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny
- ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
- erytrytol
- sól kamienna
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- oregano, suszone
- kolendra, liście świeże
- woda
- ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
- papryka chili czerwona, świeża - umyta i bez nasion, drobno pokrój
- pomidor, konserwowy, krojony -
- fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączone nasiona
- ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączone nasiona
- erytrytol -
- sól kamienna -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- oregano, suszone -
- kolendra, liście świeże - umyj i poszatkuj
- woda - nalej do szklanki
Ugotuj ryż. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chili. Dodaj pomidory i odsączone nasiona, zagotuj, na koniec dodaj erytrytol. Podawaj z ugotowanym ryżem, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę - dużo wody ;). Smacznego! :)