Chili con garbanzos

Czas przygotowania: 00:40
  • ryż brązowy
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka chili czerwona, świeża
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • oregano, suszone
  • kolendra, liście świeże
  • woda
  1. ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  4. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
  5. papryka chili czerwona, świeża - umyta i bez nasion, drobno pokrój
  6. pomidor, konserwowy, krojony -
  7. fasola czerwona, konserwowa, nasiona i płyny - odsączone nasiona
  8. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączone nasiona
  9. erytrytol -
  10. sól kamienna -
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. oregano, suszone -
  13. kolendra, liście świeże - umyj i poszatkuj
  14. woda - nalej do szklanki

Ugotuj ryż. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chili. Dodaj pomidory i odsączone nasiona, zagotuj, na koniec dodaj erytrytol. Podawaj z ugotowanym ryżem, posypane natką. Do picia przyszykuj wodę - dużo wody ;). Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR