Zupa pomidorowa z ciecierzycą
- makaron bezjajeczny z semoliny
- woda
- marchew, korzeń świeży
- pasteryzowany bulion warzywny
- pomidorowy koncentrat, 30%
- śmietana, 18% tłuszczu
- ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pietruszka, natka świeża
- makaron bezjajeczny z semoliny - ugotuj w osolonej wodzie
- woda -
- marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w plasterki
- pasteryzowany bulion warzywny - dodaj do gotującej wody
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- śmietana, 18% tłuszczu -
- ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - nasiona odsączone z płynu
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
Gotuj wodę razem z warzywem aż zmięknie, dodaj bulion i koncentrat. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Wrzuć nasiona i dosyp przyprawy, zagotuj. Zupę podaj z makaronem, posyp natką. Smacznego! :)