Zupa pomidorowa z ciecierzycą

Czas przygotowania: 00:25
  • makaron bezjajeczny z semoliny
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pasteryzowany bulion warzywny
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  1. makaron bezjajeczny z semoliny - ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda -
  3. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w plasterki
  4. pasteryzowany bulion warzywny - dodaj do gotującej wody
  5. pomidorowy koncentrat, 30% -
  6. śmietana, 18% tłuszczu -
  7. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - nasiona odsączone z płynu
  8. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  9. sól kamienna -
  10. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj

Gotuj wodę razem z warzywem aż zmięknie, dodaj bulion i koncentrat. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Wrzuć nasiona i dosyp przyprawy, zagotuj. Zupę podaj z makaronem, posyp natką. Smacznego! :) 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR