Kanapki z ricottą wegańską, rzodkiewką i szczypiorkiem
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- ricotta wegańska, z orzechów nerkowca
- rzodkiewka, korzeń świeży
- cebula, szczypiorek świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sok jabłkowy
- woda do picia
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- ricotta wegańska, z orzechów nerkowca -
- rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, pokrój w ćwiartki
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, drobno posiekaj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda do picia - nalej do szklanki
Pieczywo posmaruj serkiem. Podaj z warzywami, posypanymi przyprawami i ziołami. Do picia przyszykuj sok wymieszany z wodą. Smacznego! :)