Kapuśniak z młodej kapusty z tofu
- masło klarowane
- cebula, świeża
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
- marchew, korzeń świeży
- woda
- kapusta biała, świeża
- tofu naturalne
- pomidor czerwony, świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- koper, świeży
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- masło klarowane -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
- marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w cienkie plasterki
- woda -
- kapusta biała, świeża - umyte liście, pokrój w paski
- tofu naturalne - pokrój w kostkę
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- koper, świeży - umyty, poszatkuj
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziele. Wlej wodę, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dorzuć tofu, pomidora, zioła i przyprawy, zagotuj. Podawaj z pieczywem posmarowanym tłuszczem. Smacznego! :)