Kapuśniak z młodej kapusty z tofu

Czas przygotowania: 00:45
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • marchew, korzeń świeży
  • woda
  • kapusta biała, świeża
  • tofu naturalne
  • pomidor czerwony, świeży
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  1. masło klarowane -
  2. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  3. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  4. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w cienkie plasterki
  5. woda -
  6. kapusta biała, świeża - umyte liście, pokrój w paski
  7. tofu naturalne - pokrój w kostkę
  8. pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
  9. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  10. sól kamienna -
  11. koper, świeży - umyty, poszatkuj
  12. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  13. masło ekstra 82.5% tłuszczu -

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziele. Wlej wodę, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dorzuć tofu, pomidora, zioła i przyprawy, zagotuj. Podawaj z pieczywem posmarowanym tłuszczem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR