Bigos z młodej kapusty z tofu i pieczywem

Czas przygotowania: 00:45
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • marchew, korzeń świeży
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • liść laurowy, suszony
  • woda
  • kapusta biała, świeża
  • tofu naturalne
  • koper, świeży
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • majeranek, suszony
  • sól kamienna
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • woda
  1. masło klarowane -
  2. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  3. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  4. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  5. liść laurowy, suszony -
  6. woda -
  7. kapusta biała, świeża - umyte liście, pokrój w paski
  8. tofu naturalne - pokrój w kostkę
  9. koper, świeży - umyty, poszatkuj
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. majeranek, suszony -
  12. sól kamienna -
  13. pomidorowy koncentrat, 30% -
  14. chleb żytni, pełnoziarnisty -
  15. woda - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziele i liść. Wlej wodę, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dorzuć tofu, zioła i przyprawy, zagotuj, dodaj koncentrat i dokładnie wymieszaj. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Podawaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR