Zupa pomidorowa z mozzarellą
Czas przygotowania: 00:40
- makaron bezjajeczny z semoliny
- woda
- marchew, korzeń świeży
- pasteryzowany bulion warzywny
- pomidorowy koncentrat, 30%
- śmietana, 18% tłuszczu
- pieprz biały, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- ser mozzarella
- bazylia, liście świeże
- makaron bezjajeczny z semoliny - ugotuj w osolonej wodzie
- woda -
- marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w plasterki
- pasteryzowany bulion warzywny -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- śmietana, 18% tłuszczu -
- pieprz biały, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- ser mozzarella - pokrój w kostkę
- bazylia, liście świeże - umyta, poszatkuj
Gotuj wodę razem z warzywami aż zmiękną, dodaj bulion i koncentrat. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dosyp przyprawy, dodaj ser, zagotuj. Zupę podaj z makaronem, posyp bazylią. Smacznego! :)