Zupa pomidorowa z mozzarellą

Czas przygotowania: 00:40
  • makaron bezjajeczny z semoliny
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pasteryzowany bulion warzywny
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • pieprz biały, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ser mozzarella
  • bazylia, liście świeże
  1. makaron bezjajeczny z semoliny - ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda -
  3. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w plasterki
  4. pasteryzowany bulion warzywny -
  5. pomidorowy koncentrat, 30% -
  6. śmietana, 18% tłuszczu -
  7. pieprz biały, nasiona suszone, mielone -
  8. sól kamienna -
  9. ser mozzarella - pokrój w kostkę
  10. bazylia, liście świeże - umyta, poszatkuj

Gotuj wodę razem z warzywami aż zmiękną, dodaj bulion i koncentrat. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dosyp przyprawy, dodaj ser, zagotuj. Zupę podaj z makaronem, posyp bazylią. Smacznego! :) 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR