Dostęp do tej akcji mają tylko zalogowani użytkownicy.
×
Risotto z tofu i szparagami
Czas przygotowania: 00:50
- tofu naturalne
- sól kamienna
- woda
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- ryż biały, arborio
- szparagi, świeże
- ser parmezan
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pietruszka, natka świeża
- sok jabłkowy
- woda
- tofu naturalne - pokrój w kostkę
- sól kamienna -
- woda - zagotuj razem z solą
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w kosteczkę
- ryż biały, arborio -
- szparagi, świeże - umyte i oczyszczone, pokrój w 2 cm kawałki
- ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Pokrojone tofu posól i odstaw. Na tłuszczu podsmaż cebulę, następnie dodaj ryż i podgrzewaj aż ziarna zaczną się szklić. Zacznij partiami dodawać gorący płyn, a gdy ryż go wchłonie, dodawaj następne porcje, cały czas mieszając aż do momentu, kiedy ryż będzie miękki, a ziarna w środku pozostaną al dente. Dodaj szparagi zagotuj następnie dołóż pokrojone tofu o temperaturze pokojowej poduś. Dodaj ser, wymieszaj. Risotto podawaj posypane natką. Do picia przyszykuj sok zmieszany z wodą. Smacznego! :)