Tarator, bułgarski chłodnik

Czas przygotowania: 00:20
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • woda
  • jogurt grecki
  • czosnek, ząbek świeży
  • cytryna, sok świeżo wyciśnięty
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • koper, świeży
  • ogórek, świeży
  • włoskie orzechy, bez skorupki
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  1. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  2. woda -
  3. jogurt grecki -
  4. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  5. cytryna, sok świeżo wyciśnięty - wyciśnij sok z cytryny
  6. erytrytol -
  7. sól kamienna -
  8. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  9. ogórek, świeży - umyty i obrany ze skórki, pokrój w małą kostkę
  10. włoskie orzechy, bez skorupki - pokrusz
  11. oliwa z oliwek Extra Virgin -

Do naczynia nalej wodę i jogurt, dodaj czosnek, sok, przyprawy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa, orzechy i oliwę, dokładnie wymieszaj. Chłodnik podaj schłodzony z opieczonym tostem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR