Zupa ogórkowa z tofu

Czas przygotowania: 00:45
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • ziemniaki, świeże
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
  • liść laurowy, suszony
  • ogórek kiszony
  • tofu naturalne
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. woda -
  2. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w kostkę
  3. ziemniaki, świeże - obrane ze skóry, pokrój w kostkę
  4. sól kamienna -
  5. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  6. masło klarowane -
  7. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  8. ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
  9. liść laurowy, suszony -
  10. ogórek kiszony - zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  11. tofu naturalne - pokrój w kostkę
  12. śmietana, 18% tłuszczu -
  13. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  14. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Do garnka z wodą wrzuć warzywa i gotuj aż zmiękną. Na patelnie dodaj tłuszcz, wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj liść laurowy i ziele, następnie ogórki przesmaż. Do wywaru w garnku dodaj przyprawy i tofu, doprowadź do wrzenia, przełóż z patelni cebulę i ogórki do zupy. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dodaj koperek, zagotuj. Zupę podawaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR