Tofu w sosie pomidorowym, duszonymi warzywami i kaszą

Czas przygotowania: 00:35
  • kasza jęczmienna, perłowa
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pietruszka, korzeń świeży
  • seler, korzeń świeży
  • cukinia, świeża
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • tofu naturalne
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • pietruszka, natka świeża
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. kasza jęczmienna, perłowa - ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda - zagotuj
  3. marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w zapałki
  4. pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w zapałki
  5. seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w zapałki
  6. cukinia, świeża - umyta i obrana, pokrój w zapałki
  7. papryka suszona, mielona -
  8. papryka wędzona, suszona mielona -
  9. pomidor, konserwowy, krojony -
  10. pomidorowy koncentrat, 30% -
  11. tofu naturalne - pokrój w kostkę
  12. sól kamienna -
  13. oliwa z oliwek Extra Virgin -
  14. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  15. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  16. woda - nalej do szklanki

Do wody wrzuć warzywa, następnie dodaj paprykę w proszku i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj pomidory i koncentrat, dorzuć tofu, zagotuj, dodaj tłuszcz i natkę. Sos podaj z kaszą. Do picia przyszykuj wodę z sokiem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR