Zupa brokułowa z kurczakiem

Czas przygotowania: 00:45
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • ziemniaki, świeże
  • sól kamienna
  • brokuł, świeży
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w cienkie paski i posól
  2. sól kamienna -
  3. masło klarowane -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  5. woda -
  6. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w kostkę
  7. ziemniaki, świeże - obrane ze skóry, pokrój w kostkę
  8. sól kamienna -
  9. brokuł, świeży - umyty, pokrój na małe różyczki
  10. śmietana, 18% tłuszczu -
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. koper, świeży - umyj, drobno posiekaj
  13. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia. Zalej wodą, wrzuć warzywa i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu aż zmiękną. Dodaj przyprawy i mięso, zagotuj. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dodaj koperek, zagotuj. Zupę podawaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR