Jajecznica z pomidorem i bazylią
- chleb pszenny graham, tostowy
- masło klarowane
- jajo kurze, świeże
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pomidor czerwony, świeży
- bazylia, liście świeże
- sok jabłkowy
- woda
- chleb pszenny graham, tostowy - przygotuj kromki
- masło klarowane -
- jajo kurze, świeże - umyte, wbij do miseczki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w plasterki
- bazylia, liście świeże - umyta
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Pieczywo upiecz w tosterze. Na roztopiony tłuszcz wlej rozbełtane jajko z przyprawami, podsmaż. Podawaj z warzywami i ziołami, do picia wymieszaj sok z wodą. Smacznego! :)