Ciecierzyca w sosie curry z surówką z ogórka i cebuli

Czas przygotowania: 00:45
  • ryż brązowy
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • imbir, korzeń świeży
  • cebula, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • woda
  • mleczko kokosowe, konserwowe
  • curry, mieszanka przyprawowa
  • kurkuma, suszona, mielona
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • papryka suszona, mielona
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • jogurt grecki
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • kolendra, liście świeże
  • ogórek, świeży
  • cebula cukrowa, świeża
  • kmin rzymski, suszony, mielony
  • woda
  1. ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. imbir, korzeń świeży - obrany, drobno posiekaj
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinek, zgnieć w prasce
  6. woda -
  7. mleczko kokosowe, konserwowe - wymieszane
  8. curry, mieszanka przyprawowa -
  9. kurkuma, suszona, mielona -
  10. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączone nasiona
  11. papryka suszona, mielona -
  12. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  13. jogurt grecki -
  14. erytrytol -
  15. sól kamienna -
  16. kolendra, liście świeże - umyta, posiekaj
  17. ogórek, świeży - obrany ze skórki, pokrój w półplasterki
  18. cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w półplasterki
  19. kmin rzymski, suszony, mielony -
  20. woda - nalej do szklanki

Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Na tłuszczu podsmaż imbir, następnie cebulę, po chwili dorzuć czosnek. Dolej wodę, mleko kokosowe, dodaj przyprawy. Dorzuć ziarna, po chwili dodaj jogurt. Całość duś 2-3 minuty. Warzywa posyp kminem. Do picia przyszykuj wodę. Sos podaj z ryżem i warzywami. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR