Kanapki z plastrami wegańskimi z pistacjami i pomidorem w sosie żeglarskim
- ocet jabłkowy
- miód pszczeli
- imbir, korzeń świeży
- czosnek, ząbek świeży
- sól kamienna
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- pomidor czerwony, świeży
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- plastry wegańskie z pistacjami
- herbata czarna, napar
- ocet jabłkowy -
- miód pszczeli -
- imbir, korzeń świeży - obrany ze skórki, drobno pokrój
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- plastry wegańskie z pistacjami - przygotuj plastry
- herbata czarna, napar - zaparz w szklance
Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Warzywa wymieszaj z sosem. Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plasterki. Do pici przyszykuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)