Gulasz z ciecierzycą i kaszą gryczaną oraz sałatka z ogórków kiszonych

Czas przygotowania: 00:45
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • ziele angielskie, ziarno suszone
  • papryka czerwona, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • ogórek kiszony
  • cebula cukrowa, świeża
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • woda do picia
  1. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączone nasiona
  2. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w grubą kostkę
  5. liść laurowy, suszony -
  6. ziele angielskie, ziarno suszone -
  7. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w grubą kostkę
  8. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  9. papryka suszona, mielona -
  10. papryka wędzona, suszona mielona -
  11. woda -
  12. pomidorowy koncentrat, 30% -
  13. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  14. sól kamienna -
  15. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  16. ogórek kiszony - pokrój w kostkę
  17. cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
  18. oliwa z oliwek Extra Virgin -
  19. woda do picia - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, podduś, dodaj paprykę świeżą i ziele angielskie, po chwili dodaj czosnek i paprykę suszoną, zalej wodą i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj koncentrat, dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć nasiona, zagotuj. Z kiszonych ogórków, cebuli i oliwy zrób sałatkę. Podawaj z kaszą, posypaną natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR