Potrawka z tofu z kaszą

Czas przygotowania: 00:50
  • kasza jęczmienna, perłowa
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pietruszka, korzeń świeży
  • seler, korzeń świeży
  • tofu naturalne
  • sól kamienna
  • woda
  • mleko krowie, 2% tłuszczu
  • mąka pszenna typ 450
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  • koper, świeży
  • sok marchwiowy
  • woda
  1. kasza jęczmienna, perłowa - ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda - nalej do garnka
  3. marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój kostkę
  4. pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w kostkę
  5. seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w kostkę
  6. tofu naturalne - pokrój w kostkę
  7. sól kamienna -
  8. woda -
  9. mleko krowie, 2% tłuszczu -
  10. mąka pszenna typ 450 -
  11. masło ekstra 82.5% tłuszczu -
  12. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  13. sok marchwiowy - nalej do szklanki
  14. woda - nalej do szklanki

Przygotowane warzywa wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj na małym ogniu do czasu aż będą miękkie. Przed końcem gotowania dodaj tofu. Energicznie wymieszaj wodę, mleko i mąkę by pozbyć się grudek, wlej do gotującego się wywaru, dokładnie wymieszaj. Do zagotowanej potrawki dodaj masło, wymieszaj i dopraw koperkiem. Potrawkę podaj z kaszą. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR