Kanapki z dorszem w oliwie i surówką z ogórkiem kiszonym, natką oraz cebulą
- herbata czarna, napar
- dorsz, wędzony
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- cebula cukrowa, świeża
- ogórek kiszony
- pietruszka, natka świeża
- herbata czarna, napar - zaparz
- dorsz, wędzony - oczyszczony z ości i bez skóry
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
- ogórek kiszony - pokrój w kostkę
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
Rybę rozgnieć widelcem i wymieszaj z oliwą Pieczywo posmaruj tłuszczem i nałóż pastę. Kanapki podaj z surówką z warzyw. Do picia przygotuj herbatę. Smacznego! :)