Kasza gryczana z fetą, ciecierzycą i warzywami
- kasza gryczana niepalona, biała
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cukinia, świeża
- brokuł, świeży
- pomidory koktajlowe, świeże
- ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
- ser typu feta
- sól kamienna
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pietruszka, natka świeża
- woda
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cukinia, świeża - umyta, pokrój w kostkę
- brokuł, świeży - umyty, rozdziel na różyczki
- pomidory koktajlowe, świeże -
- ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączona z zalewy
- ser typu feta -
- sól kamienna -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- woda - nalej do szklanki
Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone warzywa. Kiedy pomidory puszczą sok, dodaj nasiona, ser feta i przyprawy do smaku. Podduś wszystko razem, wyłóż na talerz kaszę i sos, posyp natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)