Kasza gryczana z fetą, ciecierzycą i warzywami

Czas przygotowania: 00:35
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cukinia, świeża
  • brokuł, świeży
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • ser typu feta
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pietruszka, natka świeża
  • woda
  1. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj w osolonej wodzie
  2. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  3. cukinia, świeża - umyta, pokrój w kostkę
  4. brokuł, świeży - umyty, rozdziel na różyczki
  5. pomidory koktajlowe, świeże -
  6. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - odsączona z zalewy
  7. ser typu feta -
  8. sól kamienna -
  9. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  10. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
  11. woda - nalej do szklanki

Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone warzywa. Kiedy pomidory puszczą sok, dodaj nasiona, ser feta i przyprawy do smaku. Podduś wszystko razem, wyłóż na talerz kaszę i sos, posyp natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR