Zupa brokułowa z groszkiem

Czas przygotowania: 00:45
  • masło klarowane
  • cebula, świeża
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • ziemniaki, świeże
  • brokuł, świeży
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • groszek zielony, konserwowy
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • koper, świeży
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  1. masło klarowane -
  2. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  3. woda -
  4. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w kostkę
  5. ziemniaki, świeże - obrane ze skóry, pokrój w kostkę
  6. brokuł, świeży - umyty, pokrój na małe różyczki
  7. śmietana, 18% tłuszczu -
  8. groszek zielony, konserwowy - ziarna odsączone z płynu
  9. sól kamienna -
  10. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  11. koper, świeży - umyj, drobno posiekaj
  12. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia. Zalej wodą, wrzuć warzywa i doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu aż zmiękną. Wlej trochę gorącego wywaru do naczynia ze śmietaną, wymieszaj, dodaj z powrotem do garnka. Dodaj nasiona, koperek i przyprawy, zagotuj. Zupę podaj z pieczywem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR