Kanapki z polędwicą sopocką oraz sałatka z ogórkiem kiszonym, cebulą, natką i musztardą
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- wieprzowina, polędwica sopocka
- ogórek kiszony
- cebula cukrowa, świeża
- pietruszka, natka świeża
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- musztarda
- woda
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plastry
- ogórek kiszony - pokrój w kostkę
- cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- musztarda -
- woda - nalej do szklanki
Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Warzywa i zioła posyp przyprawami i wymieszaj z musztardą. Do picia przyszykuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)