Omlet z szynką, pomidorem, szczypiorkiem i tostem
- chleb pszenny graham, tostowy
- wieprzowina, szynka gotowana
- masło klarowane
- jajo kurze, świeże
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pomidor czerwony, świeży
- cebula, szczypiorek świeży
- woda
- chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
- wieprzowina, szynka gotowana - pokrój w kostkę
- masło klarowane -
- jajo kurze, świeże -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
- woda - nalej do szklanki
Opiecz pieczywo tostowe. Jaja i przyprawy wlej do wysokiego naczynia i rozmieszaj blenderem. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem, wlej masę jajeczną, gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp szynką. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie. Podaj z warzywami i tostem. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Smacznego:)