Omlet z szynką, pomidorem, szczypiorkiem i tostem

Czas przygotowania: 00:15
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • wieprzowina, szynka gotowana
  • masło klarowane
  • jajo kurze, świeże
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pomidor czerwony, świeży
  • cebula, szczypiorek świeży
  • woda
  1. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  2. wieprzowina, szynka gotowana - pokrój w kostkę
  3. masło klarowane -
  4. jajo kurze, świeże -
  5. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  6. sól kamienna -
  7. pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
  8. cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
  9. woda - nalej do szklanki

Opiecz pieczywo tostowe. Jaja i przyprawy wlej do wysokiego naczynia i rozmieszaj blenderem. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem, wlej masę jajeczną, gdy omlet będzie ścięty od spodu, wierzch posyp szynką. Złóż omlet na pół i podsmażaj przez 1-2 minuty. Po chwili przewróć omlet, aby zrumienił się po drugiej stronie. Podaj z warzywami i tostem. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Smacznego:)

 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR