Kanapki z polędwicą sopocką i pomidorem w sosie żeglarskim
- ocet jabłkowy
- miód pszczeli
- imbir, korzeń świeży
- czosnek, ząbek świeży
- sól kamienna
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- pomidor czerwony, świeży
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- wieprzowina, polędwica sopocka
- woda
- ocet jabłkowy -
- miód pszczeli -
- imbir, korzeń świeży - obrany ze skórki, drobno pokrój
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ósemki
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plasterki
- woda - nalej do szklanki
Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Warzywa wymieszaj z sosem. Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plasterki. Do picia przyszykuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)