Kanapki z polędwicą sopocką i duszonymi grzybami

Czas przygotowania: 00:15
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  • wieprzowina, polędwica sopocka
  • masło klarowane
  • czosnek, ząbek świeży
  • pieczarki, świeże
  • pietruszka, natka świeża
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • herbata czarna, napar
  1. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  2. masło ekstra 82.5% tłuszczu -
  3. wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plastry
  4. masło klarowane -
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę lub pokrój
  6. pieczarki, świeże - oczyszczone, pokrój na ćwiartki
  7. pietruszka, natka świeża - umyta i osuszona, poszatkuj
  8. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  9. sól kamienna -
  10. herbata czarna, napar - zaparz

Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Grzyby i czosnek poduś i posyp przyprawami. Do picia przyszykuj herbatę lub wodę. Kanapki podaj z duszonymi grzybami. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR