Kanapki z polędwicą sopocką i duszonymi grzybami
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- wieprzowina, polędwica sopocka
- masło klarowane
- czosnek, ząbek świeży
- pieczarki, świeże
- pietruszka, natka świeża
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- herbata czarna, napar
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plastry
- masło klarowane -
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę lub pokrój
- pieczarki, świeże - oczyszczone, pokrój na ćwiartki
- pietruszka, natka świeża - umyta i osuszona, poszatkuj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- herbata czarna, napar - zaparz
Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Grzyby i czosnek poduś i posyp przyprawami. Do picia przyszykuj herbatę lub wodę. Kanapki podaj z duszonymi grzybami. Smacznego! :)