Potrawka z tofu i ziemniakami

Czas przygotowania: 00:45
  • ziemniaki, świeże
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pietruszka, korzeń świeży
  • seler, korzeń świeży
  • sól kamienna
  • woda
  • mleko krowie, 1.5% tłuszczu
  • mąka pszenna typ 450
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  • tofu naturalne
  • koper, świeży
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. ziemniaki, świeże - umyte i obrane, ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda -
  3. marchew, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w kostkę
  4. pietruszka, korzeń świeży - umyta i obrana, pokrój w kostkę
  5. seler, korzeń świeży - umyty i obrany, pokrój w kostkę
  6. sól kamienna -
  7. woda -
  8. mleko krowie, 1.5% tłuszczu -
  9. mąka pszenna typ 450 -
  10. masło ekstra 82.5% tłuszczu -
  11. tofu naturalne - pokrój w grubą kostkę
  12. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
  13. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  14. woda - nalej do szklanki

Przygotowane warzywa wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj na małym ogniu do czasu aż będą miękkie. Energicznie wymieszaj wodę, mleko i mąkę, aby pozbyć się grudek, wlej do gotującego się wywaru, dokładnie wymieszaj. Do zagotowanej potrawki dodaj masło, wymieszaj i dopraw koperkiem. Przed końcem gotowania dodaj tofu. Potrawkę podaj z ziemniakami. Do picia przyszykuj sok z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR