Kokosowa zupa pomidorowa z fetą i bazylią

Czas przygotowania: 00:40
  • makaron bezjajeczny z semoliny
  • woda
  • marchew, korzeń świeży
  • pasteryzowany bulion warzywny
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • mleczko kokosowe, konserwowe
  • pieprz biały, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ser typu feta
  • bazylia, liście świeże
  1. makaron bezjajeczny z semoliny - ugotuj w osolonej wodzie
  2. woda -
  3. marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, pokrój w plasterki
  4. pasteryzowany bulion warzywny -
  5. pomidorowy koncentrat, 30% -
  6. mleczko kokosowe, konserwowe - dokładnie wymieszaj
  7. pieprz biały, nasiona suszone, mielone -
  8. sól kamienna -
  9. ser typu feta - pokrój w kostkę
  10. bazylia, liście świeże - umyte

Zagotuj wodę razem z warzywami aż zmiękną, dodaj bulion i koncentrat. Wlej mleko, dosyp przyprawy, zagotuj. Zupę podaj z makaronem i serem, posyp ziołami. Smacznego! :) 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR