Gulasz na indyku z cukinią, kaszą gryczaną oraz sałatka z ogórków kiszonych
- indyk, mięso z uda bez skóry, świeże
- sól kamienna
- kasza gryczana niepalona, biała
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- liść laurowy, suszony
- papryka czerwona, świeża
- ziele angielskie, ziarno suszone
- cukinia, świeża
- czosnek, ząbek świeży
- papryka suszona, mielona
- papryka wędzona, suszona mielona
- woda
- pomidorowy koncentrat, 30%
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pietruszka, natka świeża
- ogórek kiszony
- cebula cukrowa, świeża
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- woda do picia
- indyk, mięso z uda bez skóry, świeże - pokrój w grubą kostkę i posól
- sól kamienna -
- kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupinki, pokrój w grubą kostkę
- liść laurowy, suszony -
- papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w grubą kostkę
- ziele angielskie, ziarno suszone -
- cukinia, świeża - umyta, pokrój w grubą kostkę
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
- papryka suszona, mielona -
- papryka wędzona, suszona mielona -
- woda -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
- ogórek kiszony - pokrój w kostkę
- cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- woda do picia - nalej do szklanki
Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, podduś, dodaj paprykę świeżą i ziele angielskie, po chwili dodaj cukinię, czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, zalej wodą i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj koncentrat, dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć mięso, zagotuj. Z kiszonych ogórków, cebuli i oliwy zrób sałatkę. Gulasz podaj z kaszą, posypaną natką. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)