Leczo z ciecierzycą, grzybami i pieczywem

Czas przygotowania: 00:35
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • papryka czerwona, świeża
  • pieczarki, świeże
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pomidor, konserwowy, krojony
  • woda
  • ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • woda
  1. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  2. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
  3. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona, pokrój w paski
  4. pieczarki, świeże - oczyszczone, pokrój w plasterki
  5. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinki, przeciśnij przez praskę
  6. papryka suszona, mielona -
  7. papryka wędzona, suszona mielona -
  8. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  9. pomidor, konserwowy, krojony -
  10. woda -
  11. ciecierzyca, konserwowa, nasiona i płyn - nasiona odsączone z płynu
  12. pomidorowy koncentrat, 30% -
  13. sól kamienna -
  14. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  15. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  16. woda - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, następnie dodaj paprykę, grzyby - podduś, dorzuć, czosnek i przyprawy. Krótko przesmaż, dodaj pomidory. Wlej wodę, duś aż warzywa zmiękną. Dorzuć nasiona, dodaj koncentrat, sól, zagotuj. Leczo podaj posypane natką z pieczywem. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR