Kanapki z plastrami wegańskimi z pistacjami oraz sałatka z pomidorem, bazylią i sosem jogurtowym
- ocet jabłkowy
- erytrytol
- jogurt grecki
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- plastry wegańskie z pistacjami
- pomidor czerwony, świeży
- bazylia, liście świeże
- woda
- pieprz biały, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- woda do picia
- ocet jabłkowy -
- erytrytol -
- jogurt grecki -
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- plastry wegańskie z pistacjami - przygotuj plastry
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w kostkę
- bazylia, liście świeże - umyta i osuszona, poszatkuj
- woda - nalej do szklanki
- pieprz biały, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- woda do picia - nalej do szklanki
Wymieszaj składniki sosu. Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Warzywa posyp przyprawami i wymieszaj z sosem. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)