Kanapki z polędwicą sopocką oraz sałatka z ogórkiem kiszonym, cebulą, natką w sosie jogurtowo-majonezowym

Czas przygotowania: 00:10
  • majonez
  • musztarda
  • jogurt grecki
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • ogórek kiszony
  • cebula cukrowa, świeża
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • masło ekstra 82.5% tłuszczu
  • wieprzowina, polędwica sopocka
  • woda
  1. majonez -
  2. musztarda -
  3. jogurt grecki -
  4. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  5. ogórek kiszony - pokrój w kostkę
  6. cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  7. pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
  8. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  9. masło ekstra 82.5% tłuszczu -
  10. wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plastry
  11. woda - nalej do szklanki

Z majonezu, musztardy, jogurtu i pieprzu zrób sos, wymieszaj z warzywami. Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Do picia przyszykuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR