Kanapki z polędwicą sopocką oraz sałatka z ogórkiem kiszonym, cebulą, natką w sosie jogurtowo-majonezowym
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- ogórek kiszony
- cebula cukrowa, świeża
- pietruszka, natka świeża
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- masło ekstra 82.5% tłuszczu
- wieprzowina, polędwica sopocka
- woda
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- ogórek kiszony - pokrój w kostkę
- cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
- pietruszka, natka świeża - umyta, poszatkuj
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- masło ekstra 82.5% tłuszczu -
- wieprzowina, polędwica sopocka - przygotuj plastry
- woda - nalej do szklanki
Z majonezu, musztardy, jogurtu i pieprzu zrób sos, wymieszaj z warzywami. Pieczywo posmaruj tłuszczem, nałóż plastry. Do picia przyszykuj wodę lub herbatę. Smacznego! :)