Smażony filet z ryby z ziemniakami z mizerią

Czas przygotowania: 00:45
  • ziemniaki, świeże
  • dorsz, filet bez skóry, świeży
  • sól kamienna
  • masło klarowane
  • ocet jabłkowy
  • erytrytol
  • jogurt grecki
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ogórek, świeży
  • koper, świeży
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. ziemniaki, świeże - obrane ze skórki, ugotuj w osolonej wodzie
  2. dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony z błonek, posól
  3. sól kamienna -
  4. masło klarowane -
  5. ocet jabłkowy -
  6. erytrytol -
  7. jogurt grecki -
  8. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  9. sól kamienna -
  10. ogórek, świeży - umyty i obrany ze skóry, pokrój w plastry
  11. koper, świeży - umyty, poszatkuj
  12. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  13. woda - nalej do szklanki

Do wrzącej, osolonej wody wrzuć ziemniaki i ugotuj je. Składniki sosu wymieszaj z warzywami. Na rozgrzanym tłuszczu usmaż mięso z obu stron. Usmażony filet podaj z gotowanymi ziemniakami i surówką. Do picia przyszykuj sok z wodą.


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR