Smażony filet z ryby, ziemniaki i surówka z sałaty, szczypiorku w sosie jogurtowym
- ziemniaki, świeże
- ocet jabłkowy
- erytrytol
- jogurt grecki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- sałata, liście świeże
- cebula, szczypiorek świeży
- dorsz, filet bez skóry, świeży
- sól kamienna
- masło klarowane
- sok jabłkowy
- woda
- ziemniaki, świeże - obrane ze skórki, ugotuj w osolonej wodzie
- ocet jabłkowy -
- erytrytol -
- jogurt grecki -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- sałata, liście świeże - umyte i osuszone, porwij na kawałki
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
- dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony z błonek, posól
- sól kamienna -
- masło klarowane -
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Zrób surówkę, wymieszaj składniki sosu, dodaj warzywa i zioła. Na rozgrzanym tłuszczu usmaż mięso z obu stron. Usmażony filet podaj z gotowanymi ziemniakami i surówką Do picia przyszykuj sok z wodą.