Gulasz z tofu z kaszą gryczaną i mizerią

Czas przygotowania: 00:45
  • tofu, wędzone
  • kasza gryczana niepalona, biała
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • liść laurowy, suszony
  • papryka czerwona, świeża
  • ziele angielskie, ziarno suszone
  • czosnek, ząbek świeży
  • papryka suszona, mielona
  • papryka wędzona, suszona mielona
  • woda
  • pomidorowy koncentrat, 30%
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ocet jabłkowy
  • erytrytol
  • jogurt grecki
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • ogórek, świeży
  • koper, świeży
  • woda do picia
  1. tofu, wędzone - pokrój w kostkę
  2. kasza gryczana niepalona, biała - ugotuj na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu
  3. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  4. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w grubą kostkę
  5. liść laurowy, suszony -
  6. papryka czerwona, świeża - umyta i oczyszczona z nasion, pokrój w grubą kostkę
  7. ziele angielskie, ziarno suszone -
  8. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupin, przeciśnij przez praskę
  9. papryka suszona, mielona -
  10. papryka wędzona, suszona mielona -
  11. woda -
  12. pomidorowy koncentrat, 30% -
  13. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  14. sól kamienna -
  15. ocet jabłkowy -
  16. erytrytol -
  17. jogurt grecki -
  18. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  19. sól kamienna -
  20. ogórek, świeży - umytego i bez skórki, pokrój w cienkie plastry
  21. koper, świeży - umyty, poszatkuj
  22. woda do picia - nalej do szklanki

Na tłuszcz wrzuć cebulę i liść laurowy, podduś, dodaj świeżą paprykę i ziele angielskie. Po chwili dodaj czosnek i paprykę suszoną, przesmaż, zalej wodą i gotuj aż warzywa zmiękną. Dodaj koncentrat, dosyp pozostałe przyprawy i wrzuć tofu, zagotuj. Składniki sosu do mizerii wymieszaj z warzywami. Gulasz podaj z ugotowaną kaszą i mizerią. Do picia przyszykuj wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR