Tofu w sosie curry z ogórkiem

Czas przygotowania: 00:45
  • tofu naturalne
  • curry, mieszanka przyprawowa
  • ryż brązowy
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • imbir, korzeń świeży
  • cebula, świeża
  • czosnek, ząbek świeży
  • woda
  • mleczko kokosowe, konserwowe
  • curry, mieszanka przyprawowa
  • kurkuma, suszona, mielona
  • papryka suszona, mielona
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • jogurt grecki
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • kolendra, liście świeże
  • ogórek, świeży
  • kmin rzymski, suszony, mielony
  • woda
  1. tofu naturalne - pokrój w grubą kostkę
  2. curry, mieszanka przyprawowa -
  3. ryż brązowy - ugotuj w osolonej wodzie
  4. oliwa z oliwek Extra Virgin -
  5. imbir, korzeń świeży - obrany, drobno posiekaj
  6. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
  7. czosnek, ząbek świeży - obrany z łupinek, zgnieć w prasce
  8. woda -
  9. mleczko kokosowe, konserwowe - wymieszane
  10. curry, mieszanka przyprawowa -
  11. kurkuma, suszona, mielona -
  12. papryka suszona, mielona -
  13. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  14. jogurt grecki -
  15. erytrytol -
  16. sól kamienna -
  17. kolendra, liście świeże - umyta, posiekaj
  18. ogórek, świeży - obrany ze skórki, pokrój w słupki
  19. kmin rzymski, suszony, mielony -
  20. woda - nalej do szklanki

Pokrojone tofu posyp curry, wymieszaj i odstaw. Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Na tłuszczu podsmaż imbir, następnie cebulę, po chwili dorzuć czosnek. Dolej wodę, mleko kokosowe, dodaj przyprawy, dorzuć tofu, po chwili dodaj jogurt. Całość duś 2-3 minuty. Warzywa posyp kminem. Do picia przyszykuj wodę. Sos podaj z ryżem i warzywami. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR