Smażony filet z ryby, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej

Czas przygotowania: 00:45
  • ziemniaki, świeże
  • dorsz, filet bez skóry, świeży
  • sól kamienna
  • masło klarowane
  • kapusta kiszona
  • jabłko, świeże
  • marchew, korzeń świeży
  • cebula cukrowa, świeża
  • pietruszka, natka świeża
  • olej rzepakowy tłoczony na zimno
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. ziemniaki, świeże - obrane ze skórki, ugotuj w osolonej wodzie
  2. dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony z błonek, posól
  3. sól kamienna -
  4. masło klarowane -
  5. kapusta kiszona - odsączona
  6. jabłko, świeże - obrane z skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach
  7. marchew, korzeń świeży - obrana z skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach
  8. cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w kostkę
  9. pietruszka, natka świeża - umyta, posiekaj
  10. olej rzepakowy tłoczony na zimno -
  11. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  12. woda - nalej do szklanki

Z kiszonej kapusty, jabłka, marchwi, cebuli, natki i oleju zrób sałatkę. Na rozgrzanym tłuszczu usmaż mięso z obu stron. Usmażony filet podaj z gotowanymi ziemniakami i surówką Do picia przyszykuj sok z wodą.


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR