Kanapki z pastą jajeczną, natką i pomidorem
- jajo kurze, świeże
- majonez
- musztarda
- jogurt grecki
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- sól kamienna
- pietruszka, natka świeża
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- pomidor czerwony, świeży
- herbata czarna, napar
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
- majonez -
- musztarda -
- jogurt grecki -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- sól kamienna -
- pietruszka, natka świeża - umytą, posiekaj
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
- pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ćwiartki
- herbata czarna, napar - zaparz
Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem i natką. Na pieczywo nałóż pastę, kanapki podaj z warzywami. Do picia przyszykuj herbatę lub wodę. Smacznego! :)