Kanapki z pastą jajeczną, natką i pomidorem

Czas przygotowania: 00:14
  • jajo kurze, świeże
  • majonez
  • musztarda
  • jogurt grecki
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sól kamienna
  • pietruszka, natka świeża
  • chleb żytni, pełnoziarnisty
  • pomidor czerwony, świeży
  • herbata czarna, napar
  1. jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo i obrane ze skorupki
  2. majonez -
  3. musztarda -
  4. jogurt grecki -
  5. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  6. sól kamienna -
  7. pietruszka, natka świeża - umytą, posiekaj
  8. chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
  9. pomidor czerwony, świeży - umyty, pokrój w ćwiartki
  10. herbata czarna, napar - zaparz

Z majonezu, musztardy, jogurtu, pieprzu i soli zrób sos. Jajko rozgnieć widelcem i wymieszaj z sosem i natką. Na pieczywo nałóż pastę, kanapki podaj z warzywami. Do picia przyszykuj herbatę lub wodę. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR