Kaszotto z kurczakiem i pomidorami
Czas przygotowania: 00:55
- kurczak, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- woda
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- kasza jęczmienna, pęczak
- ser parmezan
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- pietruszka, natka świeża
- pomidory koktajlowe, świeże
- sok jabłkowy
- woda
- kurczak, pierś bez skóry, świeża - pokrój w cienkie paski
- sól kamienna -
- woda -
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w kosteczkę
- kasza jęczmienna, pęczak -
- ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- pietruszka, natka świeża - umyta i obrana, poszatkuj
- pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Zagotuj wodę z solą. Na tłuszczu podsmaż cebulę, następnie dodaj kaszę i podgrzewaj aż ziarna zaczną się szklić. Zacznij partiami dodawać gorący płyn, gdy kasza go wchłonie, dodawaj następne porcje, cały czas mieszając aż do momentu, że kasza będzie miękka. Dodaj pokrojone mięso o temperaturze pokojowej, poduś, dodaj ser, wymieszaj. Kaszotto podawaj posypane natką i pomidorami. Do picia przyszykuj sok zmieszany z wodą. Smacznego! :)