Kaszotto z kurczakiem i pomidorami

Czas przygotowania: 00:55
  • kurczak, pierś bez skóry, świeża
  • sól kamienna
  • woda
  • sól kamienna
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • cebula, świeża
  • kasza jęczmienna, pęczak
  • ser parmezan
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • pietruszka, natka świeża
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. kurczak, pierś bez skóry, świeża - pokrój w cienkie paski
  2. sól kamienna -
  3. woda -
  4. sól kamienna -
  5. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  6. cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w kosteczkę
  7. kasza jęczmienna, pęczak -
  8. ser parmezan - zetrzyj na tarce o drobnych oczkach
  9. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  10. pietruszka, natka świeża - umyta i obrana, poszatkuj
  11. pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój
  12. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  13. woda - nalej do szklanki

Zagotuj wodę z solą. Na tłuszczu podsmaż cebulę, następnie dodaj kaszę i podgrzewaj aż ziarna zaczną się szklić. Zacznij partiami dodawać gorący płyn, gdy kasza go wchłonie, dodawaj następne porcje, cały czas mieszając aż do momentu, że kasza będzie miękka. Dodaj pokrojone mięso o temperaturze pokojowej, poduś, dodaj ser, wymieszaj. Kaszotto podawaj posypane natką i pomidorami. Do picia przyszykuj sok zmieszany z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR