Bigos z młodej kapusty z indykiem i pieczywem
Czas przygotowania: 00:45
- indyk, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- masło klarowane
- cebula, świeża
- marchew, korzeń świeży
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
- liść laurowy, suszony
- woda
- kapusta biała, świeża
- koper, świeży
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- majeranek, suszony
- sól kamienna
- pomidorowy koncentrat, 30%
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- woda
- indyk, pierś bez skóry, świeża - oczyszczona, pokrój w paski i posól
- sól kamienna -
- masło klarowane -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w piórka
- marchew, korzeń świeży - obrana ze skórki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
- liść laurowy, suszony -
- woda -
- kapusta biała, świeża - umyte liście, pokrój w paski
- koper, świeży - umyty, poszatkuj
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- majeranek, suszony -
- sól kamienna -
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- chleb żytni, pełnoziarnisty -
- woda - nalej do szklanki
Na tłuszcz wrzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziele i liść. Wlej wodę, dodaj warzywa i gotuj aż zmiękną. Dorzuć mięso, zioła i przyprawy, zagotuj, dodaj koncentrat i dokładnie wymieszaj. Do picia przygotuj wodę lub herbatę. Podawaj z pieczywem. Smacznego! :)