Fasolka po bretońsku z kurczakiem
- kurczak, pierś bez skóry, świeża
- sól kamienna
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- cebula, świeża
- liść laurowy, suszony
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone
- czosnek, ząbek świeży
- pomidorowy koncentrat, 30%
- papryka suszona, mielona
- woda
- fasola biała, konserwowa, nasiona i płyny
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- kurkuma, suszona, mielona
- erytrytol
- majeranek, suszony
- sól kamienna
- pietruszka, natka świeża
- chleb żytni, pełnoziarnisty
- kurczak, pierś bez skóry, świeża - oczyszczoną, pokrój w grubą kostkę
- sól kamienna -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- cebula, świeża - obrana z łupin, pokrój w drobną kostkę
- liść laurowy, suszony -
- ziele angielskie, ziarno suszone, mielone -
- czosnek, ząbek świeży - obrany z łupiny, przeciśnij przez praskę
- pomidorowy koncentrat, 30% -
- papryka suszona, mielona -
- woda -
- fasola biała, konserwowa, nasiona i płyny - odsącz nasiona, a następnie 1/3 nasion zmiksuj blenderem z wodą
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- kurkuma, suszona, mielona -
- erytrytol -
- majeranek, suszony -
- sól kamienna -
- pietruszka, natka świeża - umytą, pokrój
- chleb żytni, pełnoziarnisty - przygotuj kromki
Pokrojone mięso posól i odstaw. Na tłuszczu zeszklij cebulę, następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, paprykę i koncentrat, przesmaż. Wlej wodę zmiksowaną z 1/3 nasion, zagotuj. Dodaj pokrojone mięso o temperaturze pokojowej i resztę przypraw, dosyp pozostałe nasiona, zagotuj. Fasolkę podaj posypaną natką z pieczywem. Smacznego! :)