Chłodnik litewski z jajkiem na twardo

Czas przygotowania: 00:20
  • jajo kurze, świeże
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • jogurt grecki
  • sok z buraków
  • ocet jabłkowy
  • erytrytol
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • ogórek, świeży
  • rzodkiewka, korzeń świeży
  • cebula, szczypiorek świeży
  • koper, świeży
  1. jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo, pokrój w ćwiartki
  2. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  3. jogurt grecki -
  4. sok z buraków -
  5. ocet jabłkowy -
  6. erytrytol -
  7. sól kamienna -
  8. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  9. ogórek, świeży - umyty i obrany ze skórki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  10. rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  11. cebula, szczypiorek świeży - umyty, drobno pokrój
  12. koper, świeży - umyty, drobno posiekaj

Do naczynia wlej jogurt, dolej sok, ocet, przyprawy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa i dokładnie wymieszaj. Podaj schłodzony z jajkiem i opieczonym tostem. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR