Chłodnik litewski z jajkiem na twardo
- jajo kurze, świeże
- chleb pszenny graham, tostowy
- jogurt grecki
- sok z buraków
- ocet jabłkowy
- erytrytol
- sól kamienna
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- ogórek, świeży
- rzodkiewka, korzeń świeży
- cebula, szczypiorek świeży
- koper, świeży
- jajo kurze, świeże - ugotowane na twardo, pokrój w ćwiartki
- chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
- jogurt grecki -
- sok z buraków -
- ocet jabłkowy -
- erytrytol -
- sól kamienna -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- ogórek, świeży - umyty i obrany ze skórki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
- rzodkiewka, korzeń świeży - umyta, zetrzyj na tarce o grubych oczkach
- cebula, szczypiorek świeży - umyty, drobno pokrój
- koper, świeży - umyty, drobno posiekaj
Do naczynia wlej jogurt, dolej sok, ocet, przyprawy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa i dokładnie wymieszaj. Podaj schłodzony z jajkiem i opieczonym tostem. Smacznego! :)