Lipcowy mix sałat z rybą pieczoną

Czas przygotowania: 00:45
  • dorsz, filet bez skóry, świeży
  • sól kamienna
  • curry, mieszanka przyprawowa
  • oliwa z oliwek, puree, rafinowana
  • woda
  • miód pszczeli
  • cytryna, sok świeżo wyciśnięty
  • sól kamienna
  • curry, mieszanka przyprawowa
  • oliwa z oliwek Extra Virgin
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • chleb pszenny graham, tostowy
  • mix sałat z rukolą
  • awokado, świeże
  • pomidory koktajlowe, świeże
  • ogórek, świeży
  • cebula cukrowa, świeża
  • truskawki, świeże
  • borówka amerykańska, świeża
  • maliny, świeże
  • mięta liść, świeży
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony, posól
  2. sól kamienna -
  3. curry, mieszanka przyprawowa -
  4. oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
  5. woda -
  6. miód pszczeli - rozpuść w letniej wodzie
  7. cytryna, sok świeżo wyciśnięty - wyciśnij sok z cytryny
  8. sól kamienna -
  9. curry, mieszanka przyprawowa -
  10. oliwa z oliwek Extra Virgin -
  11. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  12. chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
  13. mix sałat z rukolą -
  14. awokado, świeże - obrane ze skóry, pokrój w paski
  15. pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój na połówki
  16. ogórek, świeży - umyty i obrany, pokrój w plasterki
  17. cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w plasterki
  18. truskawki, świeże - umyte, przekrój na połówki
  19. borówka amerykańska, świeża - umyta
  20. maliny, świeże - umyte
  21. mięta liść, świeży - umyty
  22. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  23. woda - nalej do szklanki

Mięso wymieszaj razem z oliwą i przyprawami. Przygotuj sos do sałatki. Sałatę wymieszaj z warzywami i owocami. Mięso piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza lub na grillu. Podaj mix warzyw i owoców polany sosem, z upieczonym mięsem i opieczonym tostem. Do picia przygotuj sok wymieszany z wodą. Smacznego! :)


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR