Lipcowy mix sałat z rybą pieczoną
- dorsz, filet bez skóry, świeży
- sól kamienna
- curry, mieszanka przyprawowa
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana
- woda
- miód pszczeli
- cytryna, sok świeżo wyciśnięty
- sól kamienna
- curry, mieszanka przyprawowa
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
- chleb pszenny graham, tostowy
- mix sałat z rukolą
- awokado, świeże
- pomidory koktajlowe, świeże
- ogórek, świeży
- cebula cukrowa, świeża
- truskawki, świeże
- borówka amerykańska, świeża
- maliny, świeże
- mięta liść, świeży
- sok jabłkowy
- woda
- dorsz, filet bez skóry, świeży - oczyszczony, posól
- sól kamienna -
- curry, mieszanka przyprawowa -
- oliwa z oliwek, puree, rafinowana -
- woda -
- miód pszczeli - rozpuść w letniej wodzie
- cytryna, sok świeżo wyciśnięty - wyciśnij sok z cytryny
- sól kamienna -
- curry, mieszanka przyprawowa -
- oliwa z oliwek Extra Virgin -
- pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
- chleb pszenny graham, tostowy - opiecz
- mix sałat z rukolą -
- awokado, świeże - obrane ze skóry, pokrój w paski
- pomidory koktajlowe, świeże - umyte, przekrój na połówki
- ogórek, świeży - umyty i obrany, pokrój w plasterki
- cebula cukrowa, świeża - obrana z łupin, pokrój w plasterki
- truskawki, świeże - umyte, przekrój na połówki
- borówka amerykańska, świeża - umyta
- maliny, świeże - umyte
- mięta liść, świeży - umyty
- sok jabłkowy - nalej do szklanki
- woda - nalej do szklanki
Mięso wymieszaj razem z oliwą i przyprawami. Przygotuj sos do sałatki. Sałatę wymieszaj z warzywami i owocami. Mięso piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza lub na grillu. Podaj mix warzyw i owoców polany sosem, z upieczonym mięsem i opieczonym tostem. Do picia przygotuj sok wymieszany z wodą. Smacznego! :)