Pyry z gzikiem ze szczypiorkiem

Czas przygotowania: 00:40
  • ziemniaki, świeże
  • ser twarogowy półtłusty
  • śmietana, 18% tłuszczu
  • cebula, szczypiorek świeży
  • sól kamienna
  • pieprz czarny, nasiona suszone, mielone
  • sok jabłkowy
  • woda
  1. ziemniaki, świeże - dokładnie umyte i oczyszczone z ziemi, ugotuj ze skórką w osolonej wodzie
  2. ser twarogowy półtłusty -
  3. śmietana, 18% tłuszczu -
  4. cebula, szczypiorek świeży - umyty, posiekaj
  5. sól kamienna -
  6. pieprz czarny, nasiona suszone, mielone -
  7. sok jabłkowy - nalej do szklanki
  8. woda - nalej do szklanki

Do wrzącej, osolonej wody wrzuć oczyszczone ale nie obrane ziemniaki i ugotuj je. Ser rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, zioła i przyprawy, wymieszaj aby dokładnie połączyć wszystkie składnik pasty. Ziemniaki ugotowane w mundurkach podaj z twarożkiem. Do picia przyszykuj sok z wodą. 


Menu podstrony

Partnerzy BR

Apteka z natury BR

gotowe i zdrowe BR

Regionalia BR